Egelbal Massage

De egelbal massage is ideaal voor massages bij spierspanningen en voor reflexzonemassages. Rol de bal langs jouw lichaam voor een spierontspannend effect en zorg voor een verhoogde bloedtoevoer om de genezing te verbeteren. De ballen komen in een set van 2 noppenballen in de kleuren blauw en groen.
SKU
62037.1
€ 3,57 € 2,95
Op voorraad

De egelbal kun je langs jouw lichaam rollen voor een spierontspannend effect en zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer om de genezing te verbeteren. Tevens kunnen deze ballen gebruikt worden om stress te verlichten en om de handen te trainen. De bal beschikt over zachte noppen die ervoor zorgen dat de gespannen spieren ontspannen. De bal ligt erg prettig in de hand en is gevuld met lucht zodat je er lichtjes in kunt knijpen.

Door te trainen met deze bal kun je uitstekend de reflexen, mobiliteit, flexibiliteit en kracht verbeteren in de vingers, handen en onderarmen. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt als oefenmateriaal voor het verbeteren van de grip. Ook zorgt het ervoor dat de zenuwen in de handen en vingers worden gestimuleerd en geprikkeld. Dit is bijvoorbeeld nuttig ter voorbereiding op fijne motorische activiteiten, bijvoorbeeld het schrijven, wanneer een kind onvoldoende spierspanning lijkt te hebben om tot een goede pengreep te komen.

 

Toepassingen van de egelbal massage:

-      masseer zelf je rug, door de bal tussen rug en rugleuning of muur te plaaten en rustig op en neer te bewegen

-      ontspan je voeten door de bal op en neer te laten rollen onder de voetzool

-      bij het leren van lichaamsbesef (rug, buik, voeten, handen, achterkant, voorkant) kan de bal helpen om verschillende delen van het lichaam goed te voelen

-      door de stekels is de bal eenvoudiger te vangen

Deze ballen zie je vaak terug in therapie & revalidatie klinieken. ZorgkaartNederland heeft hiervoor een lijst met alle revalidatiecentra in Nederland. Ook kunnen je ze uitstekend zelf thuis gebruiken voor oefeningen of om jezelf of jouw partner / kinderen te masseren.

 

De voordelen van egelballen op een rijtje:

-      de massagebal is ideaal voor massages bij spierspanningen en voor reflexzonemassages;

-      handig hulpmiddel bij grijp- en krachtoefeningen voor handen en voeten;

-      gemaakt van hoogwaardige kunststof;

-      Ze zijn verkrijgbaar in de maat: 6 cm (groen en blauw).

-      Dankzij hun formaat zijn de massageballen praktisch voor onderweg.

 

Veelgestelde vragen

V: Zijn egelballen veilig om te gebruiken?

A: Ja, massageballen zijn veilig zolang je ze gebruikt waar ze voor bedoelt zijn. Wanneer je een serieuze blessure hebt, dien je altijd een dokter te raadplegen. Je kunt dan ook vragen of hij/zij denkt dat het verstandig is om deze thuis te gebruiken.

 

V: Zijn egelballen een goede investering?

A:Wanneer ze voor jou de pijn kunnen verlichten, is dit een kleine investering en zeker de moeite waard.

 

V: Waarom hebben de egelballen noppen?

A: De noppen helpen tegen pijn en vermoeidheid in de voeten, vermoeide spieren los te maken en te ontspannen en de bloeddoorstroming naar de huid te stimuleren. Ze worden daarom ook wel noppenbal genoemd.

 

V: Kan er een blessure ontstaan door het gebruik van de egelbal?

A: Dit is mogelijk wanneer je de bal gebruikt voor een ernstige blessure zonder eerst de dokter te raadplegen.

Meer informatie
MerkSport'81
Diameter cm6
Copyright © 2022 Sport '81